MVO

Duurzaam Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is bij Koppens vanzelfsprekend, wij vinden duurzaamheid de balans tussen People, Planet en Profit.
Door middel van samenwerking met amfori BSCI en FSC proberen we in het hele productieproces te zorgen voor de juiste bewustwording.

KoAmfori logo ppens is lid van amfori, de toonaangevende internationale handelsvereniging voor open en duurzame handel, en vindt het belangrijk dat mensen in de productieketen eerlijk en sociaal worden behandeld. Binnen de organisatie werken we aan goede arbeidsomstandigheden en veilige fabrieken. Met amfori BSCI hopen we de sociale prestaties van onze supply chain steeds meer te verbeteren. Koppens neemt actief deel aan amfori en volgt diverse trainingen om haar kennis en kunde actueel te houden.

Voor een groeiende groep klanten voldoet Koppens aan de wensen die zij stellen op het gebied van productie van houtartikelen. Koppens beschikt over het FSC® certificaat (Forest Stewardship Council®) die garandeert dat een hout- of papierproduct afkomstig is van een verantwoord beheerd bos. Volgens FSC betekent goed bosbeheer voldoen aan de hoogste eisen op sociaal, milieu- en economisch gebied. Koppens gaat hier in mee en onderstreept het belang hiervan. Vraag naar onze FSC gecertificeerde producten.

Kwaliteit en Veiligheid

Koppens spant zich ervoor in dat haar producten voldoen aan alle mogelijke wensen en specificaties van de klant. We bezoeken en controleren zelf fabrieken in landen als China zodat we zeker weten dat afspraken op het gebied van mens en milieu worden nagekomen. Via een vast team in China, kunnen er eenvoudig kwaliteitscontroles op gefabriceerde producten uitgevoerd worden. Dit zorgt ervoor dat de kans op vervelende verrassingen tot een minimum beperkt worden. Uiteraard gaan wij bij aankomst van de zending ook nog een extra kwaliteitscontrole uitvoeren.